Moj Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

My Slovaci

Prvy krat som sa zamyslel nad tym aki my Slovaci sme ...
Prvy krat som sa zamyslel nad tym aki my Slovaci sme po vylete do Egypta. Tato cesta dost ovplyvnila moj dalsi pohlad na svet. Niekolko rokov dozadu som kupil listky do Kahiry s cielom prezit zopar dobrodruzstiev a spoznavat svet. Musim povedat, ze taku chudobu s akou som sa tam stretol som predtym nevidel. Co ma vsak zaujalo bolo, ze ludia sa nestazovali .. uzivali si zivot, bafkali svoje fajocky a usmievali sa.
Odvtedy sa pozeram s nadhladom na niektore veci a hlavne sa nestazujem na to ze nemam to alebo ono. Myslim si ze clovek by si mal vazit to co ma a nebedakat nad tym co nema. Navyse, mnozstvo Slovakov bedaka a nema na to skutocny dovod - skoro by som povedal, ze je to az narodnym zvykom.
Dalsia cesta mi otvorila opet novy pohlad na svet. Tentokrat som sa nahodou dostal do Ciny. Tito ludia su uplne ini ... milsi - zo zvojho vnutra. Myslim si, ze to sposobuje ich vierovyznanie - tym ze preferuju duchovny zivot pred hmotnym - A to skutocne. Poznam vela ludi co veria v boha .. poznam vela ludi co chodi do kostala ... ale tym to konci.
Po prichode do anglicka som sa uz definitivne presvedcil o tom ze my Slovaci sme ini. Anglicania su kludni a usmievajuci sa ludia. Dlho mi trvalo kym som si zvykol na to, ze uz nemusim podozrievavo skumat ci ma niekto nechce "osmeknut". Jednoducho, tu tak ludia nepremyslaju. Do nakupnych kosikov sa nemusia davat peniaze a udaje vaseho konta diktujete vsade s tym ze dotycna firma si zoberie naozaj len tolko kolko si zauctuje. Neviem preco, ale mam taky pocit, ze takto to na Slovenku asi nikdy nebude fungovat :(

Ked som vcera pozeral Celebrity camp tak mi bolo z toho vsetkeho smutno.
Televizia nam nastavuje zrkadlo ... tak sa prosim donho vsetci pozrime - pozrime sa aki my Slovaci naozaj sme a zamyslime sa.

Ja musim na sebe tiez este vela pracovat :(  Snazim sa zacat usmevom a nerozculovanim sa .. ale je to tazke. Neverite? .. skuste to.

Ps: Cely tento clanok je len moj subjektivny nazor a tak ak sa niekoho dotkol tak sorry :)

Len tak | stály odkaz

Komentáre

  1. mas pravdu..
    Ak si sa niekoho dotkol, tak je to blbec. Mas uplnu pravdu. mne je uz tiez na grc, ked sa vsetci len stazuju a pritom na to vobec nemaju dovod. Lenze Slovaci sa vzdy porovnavali zasadne len zo Svajciarskom. A z toho vyplyva, ze spokojni nebudu nikdy. A okrem toho si zavidia aj nos medzi ocami. A nakoniec, 5 milionov obyvatelov trpi "bratislavskym komplexom". Ja uz dlho, v podstate od malicka zijem v Bratislave, hoci som sa tu nenarodila. Ale kamkolvek na Slovensku pridem, som hned p... bratislavska. Ti ludia ma vobec nepoznaju, nic o mne nevedia a hned ma zaradia... Minule som pocula, ako jeden trenciansky hokejista povedal, ze extraligu hra Bratislava proti zvysku Slovenska. On si asi vobec neuvedomil, ze Bratislavu v podstate asi zo 70 % tvori zvysok Slovenska? Slovaci su skratka uplne trafeni!!!
    publikované: 09.04.2007 23:56:45 | autor: katka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. sme
    vystresovani a vynervovani sami zo seba...
    publikované: 11.04.2007 09:21:39 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014